Ontdek de ongekende parel Diest tijdens de CM Urban Walk op 6 november

UWDiest

Na Limburg, Antwerpen en West-Vlaanderen trekt de CM Urban Walk Series op zondag 6 november voor het eerst naar Vlaams-Brabant. Deelnemers ontdekken er op een parcours van 10km de verrassende stad Diest, het ‘Brugge aan de Demer’. De inschrijvingen zijn net geopend en de interesse is alvast groot: in een mum van tijd hebben bijna 1000 mensen zich ingeschreven voor dit nieuwe wandelevenement.

Het charmante Diest met haar rijke geschiedenis is voor velen nog onbekend terrein. Tijd om alle troeven van de Demerstad op de kaart te zetten. Voor de eerste editie van de CM Urban Walk Diest, tevens de eerste in Vlaams-Brabant, hebben we een mooi en verrassend parcours uitgestippeld.

Start en aankomst liggen op de top van de befaamde Citadel, waar traditioneel ook de aankomst van de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland ligt. Het imposante gebouw werd in de jaren 1830 na de onafhankelijkheid van België opgetrokken als verdedigingsvestiging tegen de Nederlanden. Speciaal voor dit evenement worden er ondergrondse gangen opengesteld die anders voor het publiek gesloten blijven. Een unieke kans om een extra vleugje vaderlandse geschiedenis op te snuiven.

Meer dan de Citadel

Diest heeft naast de Citadel nog veel meer om te ontdekken. De stad, die met haar strategische ligging in het Demerdal een belangrijke handelsstad was, heeft een rijke historische geschiedenis en dat is te merken aan de vele monumenten in de stad. Wist je dat Diest per vierkante meter meer monumenten bevat dan Brugge? Het parcours leidt je dan ook langs meer dan 20 unieke bezienswaardigheden.

“Diest is trots om gaststad te zijn voor de CM Urban Walk”, vertelt schepen van Sport Rick Brans. “Door te wandelen ontdek je al het moois van de stad op een laagdrempelige en sportieve manier. Zowel voor de Diest-kenner als voor de nieuwe bezoeker is de CM Urban Walk de ideale gelegenheid om onze stad met nieuwe ogen te bekijken.”

Samen met CM

CM is de hoofdpartner voor de Urban Walks. “Via de CM Urban Walks kunnen deelnemers vertrouwde steden op een sportieve, maar toegankelijke manier ontdekken. Met de wandeling in Diest hopen we heel wat mensen op een fijne manier aan het bewegen te brengen”, zegt Steven Hermans, directeur businessontwikkeling en innovatie bij CM Gezondheidsfonds.

Vijf steden, vijf ontdekkingstochten

De CM Urban Walk Diest is na Hasselt, Antwerpen en Kortrijk de vierde van vijf wandelingen in de CM Urban Walk Series. Op 4 december staat Gent nog op de kalender. De wandelevents zijn toegankelijk voor iedereen, lidmaatschap van CM is niet vereist.

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK DIEST 

Programma zondag 6 november 2022:

  • Vanaf 8u30: afhalen deelnamepakket
  • 8u30 – 11u30: start in waves

Start & finish:

Citadel3290 Diest

Deel dit bericht